Digitale transformatie

Welke vragen houden jou wakker?

  • Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?
  • Op welke manier is jouw bedrijfsdata beveiligd?
  • Wil jij groeien en toch jouw kosten beheersbaar houden?

Hoe is jouw onderneming op de toekomst voorbereid?

Steeds meer organisaties willen tegenwoordig niet alleen de financiële processen automatiseren, maar deze ook digitaliseren; niet alleen om zich te focussen op de operationele efficiëntie, maar ook op de operationele snelheid.

In de financiële wereld zorgt ICT voor efficiëntie, flexibiliteit en veiligheid. Deze voordelen zijn cruciaal omdat banken, verzekeraars en pensioenfondsen veel belang hebben bij de continuïteit van hun bedrijfsprocessen. Uitval van systemen kan desastreuze gevolgen hebben voor hun spaarders, beleggers en zakelijke klanten. Commercieel gezien is het van belang om in te blijven spelen op nieuwe technologische mogelijkheden en veranderende klantbehoeften.

Hoe kan technologie bijdragen om de organisatie toekomstbestendig te houden?

Een nieuw tijdperk van Cloud-based technology doet zich voor en CFO’s herkennen de noodzaak om mee te gaan in het veranderende landschap. De Cloud kan niet meer vermeden worden want het brengt oplossingen voor verschillende problemen. Het belangrijkste voordeel van deze technologische adoptie is dat een organisatie mee kan blijven bewegen in een veranderende wereld, en ervoor zorgt dat er meer focus is op de core business.

Ligt jouw toekomst ook in de Cloud?

Security als basis voor een succesvolle organisatie

De wereld digitaliseert in een snel tempo. Het levert ons een hoop voordelen op. Toch brengen de technologische ontwikkelingen ook nadelen met zich mee. Cybercriminaliteit groeit sterk: ransomware en spyware zijn aan de orde van de dag. Het beschermen van jouw bedrijfskritische data is cruciaal. Wat nu?

Op welke manier is jouw bedrijfsdata nu beveiligd?

Met het ontstaan van de Meldplicht datalekken begint databeveiliging voor de meeste organisaties een nog belangrijkere rol te spelen. Veel bedrijven voldoen niet aan de privacywetgeving, concludeert PwC. Vanuit het Europees Hof van Justitie is de privacyregelgeving aangescherpt waardoor bedrijven verplicht zijn om datalekken te melden. 84% van de organisaties in Nederland is volgens onderzoek niet goed of zelfs slecht voorbereid op de meldplicht. Daarnaast heeft 68% geen of slechts redelijk zicht op datastromen naar derde partijen. Dus met een stijgend volume van informatie wordt het beveiligen van data steeds belangrijker. Het beschermen van informatie en het vermogen om aan de steeds veranderende compliance-eisen te voldoen moet dan ook een hoge prioriteit hebben binnen financiële organisaties.

Is de Cloud een bedreiging om jouw data veilig te houden?

Commercieel gezien is het van belang om in te blijven spelen op nieuwe technologische mogelijkheden en veranderende behoeften. Met de komst van Cloud-based technology hebben financiële bedrijven een enorme uitdaging om hun bedrijfskritische data veilig te houden. De Cloud biedt als voordeel dat iedere werknemer ‘anywhere’ en ‘anytime’ toegang heeft tot gevoelige informatie op verschillende devices, maar hier bevindt zich juist ook weer een valkuil in. Deze valkuil is niet de beveiliging op zichzelf maar meer het bewustzijn van de medewerker over de beveiliging. Medewerkers en organisaties zijn zich vaak niet bewust van de risico’s die ze lopen om overal en altijd toegang te hebben tot bedrijfskritische applicaties en daarom kunnen kwaadwillende personen profiteren.

Is jouw IT op eigen locatie wel veiliger dan in de Cloud?

Hoewel er veel zorgen zijn over de databeveiliging bij Cloud services, lijkt het erop dat het experimenteren met de Cloud voorbij is. De grootste mythe omtrent de Cloud is dat het onveilig is. Helaas komt deze veronderstelling ten opzichte van de Cloud meer vanuit onderbuik gevoelens dan dat het echt met feiten onderbouwd is. De Cloud is veilig, maar wordt uiteindelijk niet veilig gebruikt door bedrijven. Het bewijs dat de Cloud even veilig of zelfs veiliger is dan IT op eigen locatie begint te groeien. Vandaar dat de Cloud een omslagpunt zal bereiken of inmiddels heeft bereikt. De vraag is niet meer waarom financiële bedrijven de Cloud moeten gebruiken maar hoelang de overige financiële bedrijven nog kunnen wachten met het toetreden tot de Cloud?

Hoe veilig is jouw bedrijfskritische data nu?

Groeien en toch jouw kosten beheersbaar houden?

De digitale economie groeit harder dan de traditionele economie. Daar liggen de kansen voor groei. ICT is de aanjager van innovatie. Niet alleen in de topsectoren, maar in de volle breedte van het Nederlandse bedrijfsleven. De uitgangspositie van Nederland is uitstekend. We hebben de beste digitale infrastructuur van Europa, er is sprake van een aantrekkelijk vestigingsklimaat, Nederlanders zijn ICT-minded en we hebben een hoogwaardige kennisinfrastructuur. Ook het start-up klimaat is sterk verbeterd. Nederland staat niet voor niets hoog op internationale ranglijsten.

Cloud in de financiële sector

Als we kijken naar Cloud producten, voor de financiële sector, kan er inmiddels gezegd worden dat er een kritiek punt bereikt is. Doordat het omslagpunt bereikt is, zullen Financiële bedrijven eerder toegeven aan Cloud oplossingen. Financiële bedrijven ervaren veel uitdagingen omtrent de toename in regulering (bijvoorbeeld MiFID II, Dodd-Frank), kostendruk, macro-economische onzekerheid (bijvoorbeeld Brexit, de Chinese economie) en de opkomst van FinTech. Deze uitdagingen zorgen ervoor dat de meeste bedrijven meer en meer gefocust zullen zijn op hun core businesses.

Schaalvoordelen en een efficiëntere organisatie

De kosten zijn het beginpunt om Cloud te overwegen in de financiële sector. Het gebruik van de Cloud zorgt ervoor dat organisaties vaste kosten kunnen veranderen in variabele kosten, en de Cloud zorgt voor hoge flexibiliteit omdat zij schaalbaar is naar verschillende zakelijke behoeften. Daarna komen operationele doeleinden te pas zoals de workflow, snelheid en infrastructuur. Hierdoor kunnen nog meer kosten bespaard worden, omdat de organisatie nog efficiënter georganiseerd kan worden. Bovendien is het delen van resources middels de Cloud ook een voordeel. De mogelijkheid om de Cloud resources te beheren en te monitoren stelt een organisatie in staat om de bedrijfsprocessen te optimaliseren en kosten nog verder te verlagen.

De stap naar de Cloud gaat niet over één nacht ijs. Neem kosteloos deel aan een Cloud Immersion Experience sessie en ervaar zelf de voordelen.

Over veiligenflexibelondernemen.nl

Veiligenflexibelondernemen.nl is een initiatief van Comsoft direct en Bechtle direct in Nederland. Comsoft en Bechtle vertalen ICT klantstrategieën door naar complete werkplekoplossingen. Zo kan jij bij ons terecht voor een breed scala aan software en hardware oplossingen en bieden wij op maat gemaakt persoonlijk advies, zodat jij flexibel, veilig en duurzaam kunt blijven ondernemen.

Neem contact met ons op

t. +31 (20) 206 53 90

e. info@comsoft.nl

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

Comsoft direct
Bechtle Comsoft direct