Microsoft Azure Readiness Assessment

Zijn de voordelen en mogelijkheden van Microsoft Azure bij jouw organisatie reeds bekend. Maar vind je het nog lastig om de impact van de migratie naar Microsoft Azure te kunnen inschatten? Dan kun je via de Microsoft Azure Readiness Assessment uitgebreid inzicht krijgen in de financiële, technische en organisatorische impact.

Wat houdt de Microsoft Azure Readiness Assessment in?

Voor je organisatie wordt in korte tijd in kaart gebracht met welke applicaties, databases en serverrollen je een start kan maken met het gebruik van Microsoft Azure. De systemen en applicaties waarmee je aanwijsbare voordelen zult behalen worden geïdentificeerd. Hierbij wordt gekeken naar scenario’s zoals PAAS, IAAS, OTAP, storage en Remote app. Het assessment wordt voor een groot deel geautomatiseerd uitgevoerd, gebruik makend van het innovatieve ‘BlueDolphin’ van onze business partner ValueBlue.

Van de meest kansrijke opties die door BlueDolphin worden aangewezen wordt in overleg met jouw beheerders de context en de huidige, toekomstige en migratiekosten in kaart gebracht zodat de ‘return on investment’ kan worden bepaald. Het resultaat is een concreet beslisdocument waarmee je verder kunt.

Doorlooptijd

Het Azure Readiness Assessment neemt 8 dagen in beslag.

Voorwaarden

Op deze overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van Comsoft direct B.V. van toepassing.

Resultaat

Het resultaat is een rapport met uitgewerkte opties voor migratie naar Microsoft Azure. Dit zijn die systemen en applicaties die het beste als eerste naar Microsoft Azure kunnen worden overgezet en duidelijke voordelen opleveren. Voor deze opties worden de huidige kosten, de toekomstige kosten op Azure en de migratiekosten uitgewerkt.

Per component wordt daarnaast uitgelegd waarom die optie is gekozen. Dit wordt gedaan met een beschrijving van de componenten, de verwachte voordelen voor de betreffende optie en de mogelijke risico’s waarmee rekening gehouden moet worden bij migratie naar Microsoft Azure. Tevens wordt een diagram aangeleverd met alle relaties en afhankelijkheden van de specifieke opties, zodat direct een impact analyse van de migratie naar Azure inzichtelijk gemaakt wordt. Met het rapport kunnen direct concrete vervolgstappen ingepland worden, zonder dat hiervoor nog verder onderzoek gedaan hoeft te worden.

Planning

½ dag Start assesment en scan van het ICT landschap

a. Management intake, bepalen van de doelstellingen en afstemmen werkwijze
b. Uitvoeren MAP scan en data importeren in BlueDolphin

1 dag Analyseren van de date in BlueDolphin

a. Bepalen van de meest kansrijke opties voor migratie naar Microsoft Azure
b. Inplannen van gesprekken met database- en applicatiebeheerders

1 dag (Telefonische) gesprekken met beheerders om de scandata aan te vullen

1 dag Verwerken informatie uit de interviews

3 dagen Huidige kosten van de gekozen opties in kaart brengen

1 dag Migratie van de gekozen opties bespreken

½ dag Eindrapportage

a. Definitieve lijst met migratieopties naar Microsoft Azure
b. Business case met ‘return on investment’
c. Overdrachtsdocument naar de implementatiepartner die de uitvoering van de migratie voor jouw organisatie kan verzorgen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Azure? Neem contact op met jouw Accountmanager of met Danny Kramer, Afdeling Microsoft Solutions, via telefoonnummer: 06-46 43 66 88 of vul het contactformulier in:

Over veiligenflexibelondernemen.nl

Veiligenflexibelondernemen.nl is een initiatief van Comsoft direct en Bechtle direct in Nederland. Comsoft en Bechtle vertalen ICT klantstrategieën door naar complete werkplekoplossingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan software en hardware oplossingen en bieden wij op maat gemaakt persoonlijk advies, zodat u flexibel, veilig en duurzaam kunt blijven ondernemen.

Neem contact met ons op

t. +31 (20) 206 53 90

e. info@comsoft.nl

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

Comsoft direct
Bechtle Comsoft direct