Security als basis voor succesvol ondernemen: veilig mobiel werken

Cybercriminaliteit groeit sterk: ransomware, hacks en spyware zijn aan de orde van de dag. Het belang van data neemt toe en het goed beveiligen van bedrijfsinformatie is voor jou cruciaal. Tegelijkertijd wil je als ondernemer een moderne en toekomstbestendige werkomgeving, waarin medewerkers snel, efficiënt en veilig (samen)werken en je je klanten optimaal kunt bedienen. Tom van Gelder, Partner Sales Executive Cloud, legt uit hoe je security gebruikt als basis voor succesvol ondernemen. Deel I in deze reeks: veilig mobiel werken.

De ontwikkeling van cybercrime

De tijd dat je naar kantoor reed om achter je desktop te kruipen en zo’n acht uur later weer naar huis ging – en zakelijk dus voor privé verruilde – is voorbij. De invulling van ons werk is sterk veranderd en werkomgevingen zijn veel dynamischer geworden. Medewerkers verrichten hun taken op vaste computers aan een bureau, maar ook op een laptop, tablet of smartphone. En allang niet meer uitsluitend tussen 9.00 en 17.00 uur. Ze willen hun zakelijke e-mail kunnen checken op locatie en thuis verder aan een project kunnen werken.

De meeste mensen hebben intussen twee of meer devices om productief te kunnen zijn. Daarbij loopt zakelijk en privé steeds meer door elkaar heen. We zitten onder werktijd op Facebook, SnapChat, Instagram en WhatsApp en communiceren in privétijd met klanten en toeleveranciers.

Data reist mee met medewerkers

Die mobiliteit heeft ons dus meer flexibiliteit en snelheid opgeleverd. Medewerkers zijn productiever en werken efficiënter. Maar er schuilt ook een gevaar in: data blijft niet meer op één plek. Zakelijke informatie verdwijnt in apps. Bedrijfsgegevens verlaten de IT-omgeving van je bedrijf via apparaten, e-mail of tools zoals DropBox en WeTransfer. Weinig ondernemers zijn zich ervan bewust dat dit soort oplossingen of het gebruik van privé apparaten – zonder de juiste beveiliging – grote risico’s opleveren.

Elke organisatie heeft door de jaren heen veel informatie verzameld op een server. Projectgegevens, financiële informatie, procesinformatie: belangrijke informatie waarvan je niet wilt dat deze op straat komt te liggen door hacks of ransomware. Als ondernemer zou je jezelf dus de volgende vragen moeten stellen: Waar blijft mijn data? Wie is de eigenaar van de data die wordt verstuurd? Hoe gaan we hier veilig mee om? Wie mag er wel bij en wie niet?

Eenvoudige tools om slimmer te werken

We denken nog vaak vanuit de technologie en zetten allerlei tools in om bedrijfsgegevens veilig te stellen. Maar dat moet vooral niet te ingewikkeld worden voor medewerkers. Als je medewerkers geen eenvoudige tools geeft om mobiel te kunnen werken, gaan ze daar zelf wel naar op zoek. Gesprekken over projecten worden gevoerd via Facebook Chat en bestanden gefotografeerd en gedeeld via WhatsApp. Menselijk en begrijpelijk, maar niet wenselijk.

Je wilt als ondernemer altijd de controle houden over de informatie van je organisatie, maar ook de mobiliteit van medewerkers faciliteren. Dat is nodig om als bedrijf succesvol te kunnen opereren. En het kan vandaag de dag ook allemaal veilig! Ongeacht welk type of merk apparaat wordt gebruikt.

24/7 beveiliging dankzij een security team

Voor een goede beveiliging heb je een dienst nodig waarop je kunt bouwen en vertrouwen. Een dienst die kan toetsen of alles voldoet aan de veiligheidseisen die jij stelt, 24/7 dankzij een cybersecurity team. En een dienst waarmee de informatie die op apparaten en in applicaties te vinden is, veilig blijft. Zodat jij weet waar het is en wie de eigenaar ervan is. Dat is de basis voor de veiligheid van jouw data.

Het succes van veel bedrijven wordt bepaald door de mate waarin zij kunnen inspringen op de vraag vanuit de markt. Ook uw bedrijf staat vast voor de uitdaging om u snel aan te passen en de concurrentie een stap voor te blijven. Onze dynamische wereld digitaliseert in een rap tempo, waarbij technologie een belangrijke driver is. Om u te laten ervaren hoe dit in de praktijk kan werken nodigen wij u uit voor een speciale sessie, waar u inzicht krijgt in technologische oplossingen die uw organisatie verder kunnen helpen op een veilige manier.

Om te ervaren hoe het is om toch veilig te ondernemen terwijl je productief en oplossingsgericht bezig bent, kun je je aanmelden voor een Customer Immersion Experience-sessie. Tijdens deze sessie nemen wij jou mee in de ervaring van het werken met productiviteitsoplossingen van Microsoft. Deze oplossingen helpen jou en je medewerkers meer te kunnen doen in minder tijd.

Risico’s cybercriminaliteit nemen sterk toe