Modern Datacenters

In de digitale wereld waarin we vandaag de dag leven, is alles met elkaar verbonden. Gebruikers zijn gewend om op elk gewenst moment vanaf iedere plek en met elk device toegang te krijgen tot data en applicaties. Ze gaan ervan uit dat de verbinding snel is en de veiligheid gewaarborgd. Deze verwachtingen nemen ze mee in het werk.

De ervaring is dat hierdoor een spanningsveld ontstaat op de IT-afdeling tussen het beheren van de bestaande omgeving en het inspelen op de toenemende eisen en wensen van de gebruiker. Hoe kan je dit doorbreken? Transformeer jouw traditionele datacenter naar een moderne ‘Software Defined Datacenter’ (SDDC).

Geef medewerkers eenvoudige tools

Deze transformatie vereist moderne datacenters met de flexibiliteit en schaalbaarheid om moderne organisaties te ondersteunen. Moderne datacenters moeten zich verder uitbreiden tot public clouds terwijl ze zorgen voor een gedegen beveiliging, compliancy en beschikbaarheid, waarbij tevens de kosten worden geoptimaliseerd.

Datacentra zijn tegenwoordig software gedefinieerd, geautomatiseerd en intelligent beheerd, met een consistent operationeel model in een hybride cloud. Als gevolg daarvan kan IT-infrastructuur flexibeler en schaalbaar zijn ter ondersteuning van hedendaagse moderne applicaties.
Een Software Defined Datacenter (SDDC) bestaat uit een drietal kerncomponenten:
• de storage
• de netwerken
• en de servers die centraal worden beheerd en geautomatiseerd.

Je kunt geen kant en klaar SDDC kopen, het is een ‘staat’ die een datacenter kan bereiken.
Automatisering binnen een Modern Datacenter levert twee aanzienlijke voordelen op voor een organisatie:
• Automatisering biedt een direct zakelijke flexibiliteit en daarmee concurrentievoordeel,
• Automatisering kan de IT-medewerkers efficiënter laten werken, wat leidt tot aanzienlijke OPEX-besparingen.
Bij de overgang naar een Modern Datacenter moeten daarom zo veel mogelijk bedrijfsprocessen met het oog op het automatiseren worden beoordeeld en waar nodig aangepast.

Beschik je over een bestaande VMware omgeving en wil je de performance in kaart brengen en deze verder optimaliseren? Raadpleeg dan onze VMware Health Check.

Over veiligenflexibelondernemen.nl

Veiligenflexibelondernemen.nl is een initiatief van Comsoft direct en Bechtle direct in Nederland. Comsoft en Bechtle vertalen ICT klantstrategieën door naar complete werkplekoplossingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan software en hardware oplossingen en bieden wij op maat gemaakt persoonlijk advies, zodat u flexibel, veilig en duurzaam kunt blijven ondernemen.

Neem contact met ons op

t. +31 (20) 206 53 90

e. info@comsoft.nl

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

Comsoft direct
Bechtle Comsoft direct