Modern Workspace

Tegenwoordig is niet alleen de organisatie of het salaris doorslaggevend voor werknemers, ze kiezen ook voor een moderne werkplek waarin eenvoudig kan worden samengewerkt, vanuit huis, bij de klant of via een smartphone/tablet. 

We denken nog vaak vanuit de technologie en zetten allerlei tools in om bedrijfsgegevens veilig te stellen. Maar dat moet vooral niet te ingewikkeld worden voor medewerkers.

Geef medewerkers eenvoudige tools

Als je medewerkers geen eenvoudige tools geeft om mobiel te kunnen werken, gaan ze daar zelf wel naar op zoek. Gesprekken over projecten worden gevoerd via Facebook Chat en bestanden gefotografeerd en gedeeld via WhatsApp. Menselijk en begrijpelijk, maar niet wenselijk.

Je wilt als ondernemer altijd de controle houden over de informatie van je organisatie, maar ook de mobiliteit van medewerkers faciliteren. Dat is nodig om als bedrijf succesvol te kunnen opereren. En het kan vandaag de dag ook allemaal veilig! Ongeacht welk type of merk apparaat wordt gebruikt.

We laten de traditionele werkplek zoals we die van oudsher kennen, steeds meer los. Medewerkers willen altijd en overal bereikbaar zijn. Het liefst met zakelijke functionaliteiten, die lijken op diensten die we kennen van de consumentenmarkt. We gaan over op een digitale werkomgeving, de modern workspace. Medewerkers willen op elke plek toegang tot hun documenten en contacten en dit moet op een veilige manier.

Slimmer vergaderen, handiger communiceren en effectiever samenwerken? Neem deel aan de inspiratiesessie ‘slimmer werken’.

Welke rol speelt Unified Communications in de Modern Workspace?

Veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan een face-to-face meeting boven een goed telefoongesprek of een online vergadering. Toch zien we daarin een verschuiving als we kijken naar de jonge generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt.

Jongeren gebruiken messaging als primaire communicatievorm. WhatsApp en Facebook Messenger zijn niet meer uit hun communicatiespectrum weg te denken. Ook steeds meer zakelijke gebruikers zetten WhatsApp of andere vormen van chat in om de communicatie met hun klanten te verbeteren.

Door de toenemende digitalisering verandert de manier waarop bedrijven vandaag de dag hun communicatiekanalen kiezen en inzetten. Communicatiemiddelen en media worden steeds meer geïntegreerd. Gebruikers kunnen met iedereen in contact komen op elke willekeurige tijd en plaats, en documenten en applicaties kunnen eenvoudig worden gedeeld om op afstand samen te werken of te overleggen.

Unified Communications is de verzamelnaam voor allerlei communicatie- en collaboratiediensten, zoals hosted PBX, video-conferencing, chat, e-mail, webinars, desktop sharing, team chat en veel meer.

Gebruikersadoptie van deze nieuwe technologie is heel belangrijk bij de introductie van Unified Communications-oplossingen. Unified Communications maakt je communicatie eenvoudiger en efficiënter, waardoor de productiviteit en bereikbaarheid van je werknemers toeneemt en je kosten kunt besparen.

Over veiligenflexibelondernemen.nl

Veiligenflexibelondernemen.nl is een initiatief van Comsoft direct en Bechtle direct in Nederland. Comsoft en Bechtle vertalen ICT klantstrategieën door naar complete werkplekoplossingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan software en hardware oplossingen en bieden wij op maat gemaakt persoonlijk advies, zodat u flexibel, veilig en duurzaam kunt blijven ondernemen.

Neem contact met ons op

t. +31 (20) 206 53 90

e. info@comsoft.nl

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

Comsoft direct
Bechtle Comsoft direct