De juiste route

Hoe ga je om met het veranderende concurrentielandschap?

  • Staat innovatie op de agenda?
  • Creëer je voldoende waarde voor de klant?
  • Worden veranderingen intern omarmd?

Staat innovatie op de agenda?

Ondernemingen leven in een uitdagende tijd. Nieuwe startups betreden de markt, de consument verwacht steeds meer service, digitale kanalen en smartphones zetten het totale distributielandschap op zijn kop. Om nog maar niet te spreken van ‘big data’ of ‘the internet of things’. Deze ontwikkelingen zijn al jaren aan de gang en feitelijk niets nieuws onder de zon. Wel nieuw is het feit dat deze ontwikkelingen volwassen zijn geworden en elkaar versterken. Dat betekent dat de veranderingen die we de komende jaren gaan meemaken groter zullen zijn en meer impact hebben. 

Aanpassen aan de nieuwe spelregels

Bestuurders van ondernemingen worden gedwongen dit spel mee te spelen. In tegenstelling tot wat sommige trendwatchers ons willen doen geloven, zijn wij ervan overtuigd dat de meeste ondernemingen een uitstekende uitgangssituatie hebben. Zij hebben de assets, de competenties en het netwerk om de markt blijvend vorm te geven. Maar ze moeten zich wel aanpassen aan de nieuwe spelregels. Zij zullen wel degelijk grote stappen moeten maken om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van de consument anno 2020 en te kunnen inspelen op het veranderende concurrentielandschap. Om hier te komen, is een grote digitale transformatie nodig. Een volledige of gedeeltelijke migratie naar de cloud is hierbij de ultieme oplossing.

Veel bestuurders ervaren vooral obstakels om de noodzakelijke veranderingen te realiseren. Het roer volledig omgooien zorgt echter niet alleen voor uitdagingen, maar ook voor aanzienlijke kansen. Niet alleen de dynamiek van de markt noodzaakt ondernemingen de bedrijfsvoering drastisch te herzien.
Voor bedrijven die willen overleven en winstgevend willen blijven moet innovatie dan ook een voortdurend punt van aandacht zijn. Bedrijven zullen een cultuur moeten scheppen die gericht is op creëren van waarde voor de klant, een cultuur waarin ook werknemers veranderingen omarmen.

Uitdagingen, maar vooral kansen

Veel bestuurders ervaren vooral obstakels om de noodzakelijke veranderingen te realiseren. Het roer volledig omgooien zorgt echter niet alleen voor uitdagingen, maar ook voor aanzienlijke kansen. Niet alleen de dynamiek van de markt noodzaakt ondernemingen de bedrijfsvoering drastisch te herzien.

Voor bedrijven die willen overleven en winstgevend willen blijven moet innovatie dan ook een voortdurend punt van aandacht zijn. Bedrijven zullen een cultuur moeten scheppen die gericht is op creëren van waarde voor de klant, een cultuur ook waarin werknemers veranderingen omarmen.

Laat je inspireren!

Speciaal voor organisaties die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met de cloud raden wij een Microsoft Azure Workshop aan, waarbij wij samen met (bijvoorbeeld) iemand uit het hogere management en de technisch verantwoordelijke binnen de organisatie een vertaalslag kunnen maken van de business doelstellingen en je toekomstige ICT infrastructuur naar de cloud.

Meer weten?

Over veiligenflexibelondernemen.nl

Veiligenflexibelondernemen.nl is een initiatief van Comsoft direct en Bechtle direct in Nederland. Comsoft en Bechtle vertalen ICT klantstrategieën door naar complete werkplekoplossingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan software en hardware oplossingen en bieden wij op maat gemaakt persoonlijk advies, zodat u flexibel, veilig en duurzaam kunt blijven ondernemen.

Neem contact met ons op

t. +31 (20) 206 53 90

e. info@comsoft.nl

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

Comsoft direct
Bechtle Comsoft direct