De juiste route

Hoe speel je in op veranderende eisen van medewerkers?

  • Zijn je medewerkers betrokken?
  • Beschikken de medewerkers over een flexibele werkomgeving?
  • Krijgen medewerkers de ruimte om te experimenteren?

Hoe is jouw onderneming op de toekomst voorbereid?

Als je de nieuwe wereld van werk met één woord zou moeten omschrijven is ‘veranderlijk’ misschien wel de beste keuze. Technologische vernieuwingen, demografische veranderingen en groeiende verbondenheid, toegankelijkheid en transparantie zorgen dat de wereld om ons heen in hoog tempo verandert. De toekomst wordt steeds minder voorspelbaar. Eigenlijk is er maar één zekerheid waar organisaties vanuit kunnen gaan: continue verandering. 

Loyale medewerkers zorgen voor tevreden klanten

‘De grootste klant van je organisatie zijn de werknemers’ is tegenwoordig een veel gebruikt gezegde. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige en loyale werknemers die voor je willen werken zorgen voor betere resultaten: organisaties met een bovengemiddeld werknemers engagement genieten 80% meer klantbehoud. Dus: hoe meer betrokken de werknemers zijn, hoe tevredener de klant. Maar, hoe veranker je dit proces bij je werknemers?

Inzet van technologie

Nu wordt technologie nog vaak ingezet voor efficiency en kostenbesparing. In de toekomst zal techniek vooral worden gebruikt om het ons makkelijker te maken. Levert dat meer banen op of juist niet? Worden we er rijker van of brengt het armoede? Wat de gevolgen voor de arbeidsmarkt en welvaart zijn, weten we nog niet precies.

Ook al is er nog veel onduidelijk, als onderneming kun je anticiperen op de technologische ontwikkelingen. Zorg bijvoorbeeld voor een flexibele werkomgeving waarin:

  • werknemers fouten mogen maken, zodat ze kunnen experimenteren en mogen ondernemen. Soms helpt het om hier speciaal een nieuw onderdeel of nieuwe afdeling voor op te zetten
  • vragen stellen normaal is, zodat medewerkers aan elkaar kunnen vragen hoe een bepaalde techniek werkt
  • geaccepteerd wordt dat de wereld verandert
  • de technologische vooruitgang wordt omarmd

Uitdagingen van een transitie

De transitie binnen de organisatie brengt vele uitdagingen met zich mee. Werknemers krijgen andere taken, waar ze misschien weinig tot geen ervaring mee hebben. De digitale transformatie betekent natuurlijk niet dat je al je personeel moet vervangen. Wel moet de organisatie mee helpen door het aanbieden van kennis en trainingen.

Het personeel helpen met de transformatie is de kerntaak van de organisatie. Laat bijvoorbeeld experts komen om lessen te geven over een onderwerp dat past binnen de transformatie van je bedrijf. Geef werknemers de ruimte voor zelfstudie en de vrijheid om met elkaar te sparren over nieuwe onderwerpen, daag elkaar uit!

Laat je inspireren!

Wij organiseren speciale Inspiratiesessies over ‘slimmer werken’ . Deze zijn specifiek bedoeld voor 1 technische en 1 non-technische deelnemer van de deelnemende organisatie. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?

Over veiligenflexibelondernemen.nl

Veiligenflexibelondernemen.nl is een initiatief van Comsoft direct en Bechtle direct in Nederland. Comsoft en Bechtle vertalen ICT klantstrategieën door naar complete werkplekoplossingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan software en hardware oplossingen en bieden wij op maat gemaakt persoonlijk advies, zodat u flexibel, veilig en duurzaam kunt blijven ondernemen.

Neem contact met ons op

t. +31 (20) 206 53 90

e. info@comsoft.nl

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

Comsoft direct
Bechtle Comsoft direct