De juiste route

Hoe zorg je voor efficiëntere processen en stimuleer je samenwerking?

  • Speelt digitalisering een prominente rol in de organisatie?
  • Zijn de processen gestandaardiseerd?
  • Wordt informatiemanagement al toegepast?

Speelt digitalisering een prominente rol in de organisatie?

Alle branches in ons land kunnen profiteren van de digitalisering en de bijbehorende efficiëntieverbeteringen. Door de modale digitalisering van de afgelopen jaren hebben organisaties veel meer mogelijkheden gekregen om diverse processen te standaardiseren en op deze manier efficiëntieverbeteringen door te voeren. Zo zijn er niet alleen meer hulpmiddelen om efficiëntieverbeteringen door te voeren, maar zijn deze middelen bovendien erg toegankelijk geworden door de jaren heen.

Digitalisering mogelijk voor iedere organisatie

Waar voorheen alleen de meest innovatieve organisaties gebruik konden maken van de hulpmiddelen voor efficiëntieverbeteringen, is dit tegenwoordig dan ook helemaal anders. Zo is het voor iedere organisatie op dit moment mogelijk om gebruik te maken van de vele kansen van digitalisering om de eigen bedrijfsvoering te verbeteren.

Efficiëntie, kostenbesparing en onderscheidend vermogen

Digitaliseren is de trend van nu. Maar bedrijven zien de noodzaak nog niet, ze vinden het nog vaak een te grote stap om hun bedrijfsprocessen en informatiestromen volledig te digitaliseren. Dit is jammer, want door te digitaliseren kan een bedrijf efficiënter werken, geld besparen en zich onderscheiden van de concurrentie.

Informatiemanagement

Daarnaast kunnen medewerkers hun documenten en informatie overal op elk tijdstip vinden en inzien. Informatiemanagement speelt een grote rol bij het digitaliseren van een organisatie. Medewerkers weten vaak niet waar ze informatie kunnen vinden en besteden veel tijd aan het zoeken van documenten. Dit is verspilde tijd en geeft onnodige kosten. Daarnaast vertragen handmatige processen de bedrijfsprocessen en hebben deze een negatieve invloed op de tevredenheid van klanten en medewerkers. Maar hoe moet een bedrijf digitaliseren en wat zijn de gevolgen van een gedigitaliseerde omgeving?

Laat je inspireren!

Je moet investeren in de juiste apparatuur en software, maar je ziet deze investering snel terug. Je hoeft niet meer te kopiëren en kunt dus minder printpapier in kopen en je hoeft minder uren te besteden aan documentatie. Door het digitaliseren heb je minder fysieke opslagruimte nodig: alles staat online, en er is geen ruimte meer nodig voor het fysiek opslaan van documenten. Wil je in de praktijk ervaren hoe je met nieuwe technologieën effectiever kan vergaderen, slimmer kan communiceren en samenwerken meld je dan aan voor de Inspiratiesessie ‘slimmer werken’.

Meer weten?

Over veiligenflexibelondernemen.nl

Veiligenflexibelondernemen.nl is een initiatief van Comsoft direct en Bechtle direct in Nederland. Comsoft en Bechtle vertalen ICT klantstrategieën door naar complete werkplekoplossingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan software en hardware oplossingen en bieden wij op maat gemaakt persoonlijk advies, zodat u flexibel, veilig en duurzaam kunt blijven ondernemen.

Neem contact met ons op

t. +31 (20) 206 53 90

e. info@comsoft.nl

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

Comsoft direct
Bechtle Comsoft direct