Virtual SAN

vSAN biedt elke organisatie een Hyper-converged infrastructuur waarbij de risico- en de IT kosten verlaagd worden. vSAN is de oplossing om voorbereid te zijn op veranderingen op het gebied van hardware, cloud en applicaties.

Infrastructuren worden steeds meer gebaseerd op virtuele omgevingen, zoals VMware vSAN (Virtual SAN). Dit is eenvoudig verklaarbaar omdat deze oplossingen een behoorlijke verlaging in de CapEx en OpEx opleveren. Bij virtuele omgevingen (Hyper Converged Infrastructure) is de reken- en de opslagcapaciteit als het ware één geheel geworden en wordt er geen gebruik gemaakt van centrale opslagsystemen. Overigens is een combinatie van Hyper Converged oplossingen en centrale opslagsystemen ook goed mogelijk.

Andere benadering VMware vSAN

VMware vSAN heeft een iets andere benadering dan andere hyperconverged oplossingen in de markt.

Integratie met de Hypervisor

vSAN is de enige hyperconverged oplossing die volledig geïntegreerd is binnen de hypervisor . Andere oplossingen maken gebruik van een aparte virtuele machine per host die bovenop de hypervisor draait. Door de integratie met de hypervisor wordt data door de hypervisor meteen naar disks geschreven, wat maximale performance oplevert. Daarnaast levert dit een minimale impact op de resources van de host op. vSAN is ontworpen om maximaal 10% van de CPU en geheugenresources te gebruiken.

Lagere TCO

VMware vSAN is een zeer eenvoudige Enterprise Storage oplossing voor hyper-converged infrastructuren speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor all-flash storage disk. Met VMware vSAN creëer je software-defined shared storage omgevingen voor virtuele machines en ben je in staat om de TCO (Total Cost of Ownership) met 50% te verminderen.

Eenvoudig in gebruik en onderhoud

VMware vSAN maakt het gebruik en onderhoud van vSphere een stuk eenvoudiger. Het uitrollen vanuit de vSphere Web Client is vrij eenvoudig en jij profiteert direct van de ultieme integratie. Wij kunnen desgewenst jouw huidige VMware omgeving verder optimaliseren via de VMware Health Check.

Betrouwbaar en overal beschikbaar

VMware vSAN wordt gebruikt en vertrouwd door bedrijven van allerlei soorten en maten. Van belangrijke zakelijke applicaties tot duizenden virtuele en zakelijke desktop-omgevingen, vSAN draagt er zorg voor dat belangrijke data nooit verloren gaat en altijd beschikbaar is.

Meer weten?

Wil je meer weten over de VMware vSAN? Neem contact op met jouw Accountmanager of met John van Lith, Afdeling Datacenter en Virtualisatie, via telefoonnummer: 06-156 659 16 of vul het contactformulier in:

Over veiligenflexibelondernemen.nl

Veiligenflexibelondernemen.nl is een initiatief van Comsoft direct en Bechtle direct in Nederland. Comsoft en Bechtle vertalen ICT klantstrategieën door naar complete werkplekoplossingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan software en hardware oplossingen en bieden wij op maat gemaakt persoonlijk advies, zodat u flexibel, veilig en duurzaam kunt blijven ondernemen.

Neem contact met ons op

t. +31 (20) 206 53 90

e. info@comsoft.nl

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

Comsoft direct
Bechtle Comsoft direct